16.12.2012

Cuvée Ristorante Prosecco - Jeio Cuvée brut S. Stefano di Valdobbiadene.

Milí přátelé,
ve spolupráci s předním producentem šumivého vína Prosecco firmou BISOL pod značkou Jeio - jsme pro vás připravili velmi lehké speciální cuvée Ristorante Prosecco - Jeio Cuvée brut S. Stefano di Valdobbiadene.

Cuvée vytvořené z 65% Prosecca, Incrocio Manzoni 6.0.13, Savignonu, Chardonnay a Verdiso hroznu pocházející pouze z vinic oblasti Altamarca Trevigiana z místa v okolí Valdobbiadene, kde se produkuje výtečné víno Prosecco DOC. Půda vinic je natočena k jihu s je preferována nízká hektarová výtěž, která zaručuje vína extrémě chutné, svěží ale tělnaté. Macerování hroznů probíhá za studena čímž se upevní aromatické prvky a následně je vydá v podobě charakteristické ovocné chuti. Dlouhé a pomalé kvašení v kombinaci s prodloženou dobou zrání na kvasinkách zaručuje víno s neobvyklou finesou a elegancí.
(pg)
Barva brilantní slámově žlutá s pěkným a vytrvalým perlením
Bouquet: Komplexní a harmonický s širokým okruhem vůní obsahující broskve, meruňky a květy akátu
Chuť: rychlý nástup s vyváženou kyselinkou, následuje plný, lahodný a vytrvalý vjem se suchým koncem.

Nadmořská výška vinice: 280m

Celková acidita. 5,8 g na litr
Cukernatost: 8g / na litr
Teplota k servisu: 8°C

Doporučujeme jako:
Skvělý aperitiv, ale je vhodný k těstovinám s rostlinými omáčkami, bílým masům a nejrozmanitějším mořským plodům.

Cena sklenky 55,-
Cena lahve konzumované v restauraci 390,-
Cena lahve s sebou 245,-